Halloween

Het was weer Halloweenfeest op school, dus we konden ons weer uitleven met verkleden.

soldaat.jpg

Kleine man als soldaat

piraat.jpg

Mini-man als tijger-piraat

Oh en jongens als Mega Mindy kan ook best...

Vrijdag 31 Oktober 2008 at 1:50 pm | | Twee reacties

Muts

unoxmuts.jpg

En hij wilde er ook mee naar bed...

Woensdag 29 Oktober 2008 at 11:02 am | | Geen reacties

Filter

Het is wel een beetje vreemd als je als 'webdesignbedrijf' een mailing ontvangt met als titel "Nieuwe website of een re-styling van uw site nodig?"

Hebben ze in het KvK-adressenbestand toch niet helemaal op de juiste gegevens gefilterd...

Dinsdag 28 Oktober 2008 at 3:25 pm | | Eén reactie

Stil

Sinds gistermiddag ben ik mijn stem kwijt. Heel erg kwijt. Ik breng alleen nog een zacht gefluister en wat gepiep voort. En wat is dat ontzettend vervelend, onhandig en vermoeiend!

Voordat ik begin met praten, of tenminste een poging doe tot, moet ik eerst even melden: "Ik ben m'n stem kwijt". Waarop ze dan meewarig knikken of in de lach schieten en zeggen: "Oh, da's lekker rustig!". Ik voel me vreselijk asociaal, want 'hallo' roepen naar iemand verderop heeft geen zin, er komt toch geen geluid uit mijn keel. Ik kan de telefoon niet opnemen, dus heb ik degene die me vandaag al twee keer heeft gebeld maar even een mailtje gestuurd om een en ander uit te leggen. Ik kan niet vanuit de badkamer naar de jongens roepen dat ze hun tanden moeten komen poetsen, ik moet echt naar ze toelopen. En mensen beginnen spontaan mee te fluisteren.

Ik hoop dat ik m'n stem snel weer terug vind...

Maandag 27 Oktober 2008 at 8:14 pm | | Vier reacties

Pom...

En vanavond eten we... pompoen!

Pompoen met een Marokkaans tintje gevonden tussen de recepten op de AH-site. Ben erg benieuwd, want heb nooit eerder pompoen gegeten. Nou vraag ik me af in hoeverre je er überhaupt nog wat van proeft, met al die andere ingrediënten erbij. Het ruikt nu in ieder geval al heerlijk naar al die kruiden en dan zitten de groenten er nog niet eens in.

Heb aan het 'schillen' van het ding trouwens een zere hand overgehouden. Best hard namelijk, zo'n pompoen.

Raar woord trouwens; pompoen. Pom-poen. Pompoen...

Vrijdag 24 Oktober 2008 at 4:28 pm | | Vijf reacties

Oren

Waarom moest ik vanmiddag eerst flink uit mijn slof schieten, waren de jongens daarna poeslief en is morgen alles weer vergeten en doen ze gewoon weer de dingen waarover ik vanmiddag uit mijn slof schoot...?

Ja ja, ik weet het, 't zijn kinderen en daarbij gaat het meestal het ene oor in en het andere oor uit. Maar het zou zo verdomde makkelijk zijn, als het eens halverwege die oren bleef hangen!

Donderdag 23 Oktober 2008 at 10:09 pm | | Eén reactie

Eenmaal... andermaal...

Inmiddels hangen er al weer zeker een driekwart jaar nieuwe 'inbetweens' (hier staat een hele mooie definitie van inbetweens...). Maar voordat ik de oude van de rails afhaalde, maakte ik foto's. Inderdaad voor op Marktplaats.

Ik kreeg geen enkel bod en na verloop van tijd verliep de advertentie en werd automatisch verwijderd. Dat is een paar maanden geleden.

In september kreeg ik weer de geest. Spoorde de toendertijd gemaakte foto's op en zette nogmaals een advertentie op de site. Ook nu weer geen enkel bod. De advertentie werd overigens wel bekeken.

Eerder deze week kreeg ik een mailtje dat de advertentie verlengd moest worden. Hij was inmiddels ook al op een pagina verder dan pagina 150 beland. Dus in plaats van verlengen, haalde ik de advertentie eraf en plaatste een nieuwe. Ditmaal toch maar met 't.e.a.b' in plaats van een bedrag.

En nu zijn 'ze' tegen elkaar op aan het bieden! Begonnen met een bod van 15 Euro van meneer of mevrouw X, toen een bod van 20 van meneer of mevrouw Y, daarop een bod van 21 weer van meneer of mevrouw X, toen een bod van 25 van meneer of mevrouw Z en als laatste een bod van 26 Euro weer van meneer of mevrouw X. En dit alles in een tijdbestek van nog geen 24 uur.

Ik wacht het nog even af...

Woensdag 22 Oktober 2008 at 5:58 pm | | Twee reacties

Vroeg

Ik denk dat ik maar eens vroeg naar bed ga (last van keelpijn en opkomende algehele malaise)... Alhoewel, tegen de tijd dat ik er ook echt in lig, zijn we zo weer een half uur verder...

Dinsdag 21 Oktober 2008 at 9:44 pm | | Twee reacties

Uit de oude doos

Vanmiddag controleerde ik of de zoekfunctie hier links het wel doet. En die doet het. Ik zocht op 'hema' en ik kreeg een heleboel resultaten. "Goh, ik schrijf wel vaak over de Hema," dacht ik nog.

En toen ging ik één van die logjes lezen. Uit 2004. En eenmaal daar begonnen, ging ik verder. En las ik tot ik in ergens in 2005 belandde. Ik had 'o ja!'-momenten, ik had 'dat ben ik gewoon helemaal vergeten'-momenten, ik had een heleboel lach-momenten en ook wel een paar 'tot tranen toe geroerd'-momenten.

Hier een paar willekeurige momenten op een rijtje:

Zwembroek
'Subject'
Loslaten
Zwaaien
Naar school
Zestig!
Laatste dag...
Bonbon
Kleine-man-dingen
~Zucht~
Beleefd en overleefd

En terwijl ik al die logjes en de reacties nog eens overlas, klikte ik ook willekeurig wat 'reageerders' aan. Loggers die ik uit het oog verloren ben, zeg maar. Het merendeel van de links verwezen me naar een 404-pagina. Gestopt met loggen of op een andere plek verder gegaan.

Ik kan nog wel uren blijven lezen in mijn archieven, maar ga nu toch maar eens met de beentjes op de bank om Bones te kijken.

Maandag 20 Oktober 2008 at 9:08 pm | | Zeven reacties

Echt Hema

De Hema is echt een van mijn favowinkels. Ik loop daar ook vaak zomaar wat rond te snuffelen, zonder iets te kopen. Maar gewoon even rondkijken welke leuke nieuwe dingen ze nu weer hebben.

Vanmiddag liep ik er met een doel; nieuw ondergoed voor de kleine mannen. Dat was wel nodig, want de hemden bleven niet echt meer in de onderbroek met blote buiken als gevolg. En dat vind ik een minder prettig idee met de koudere temperaturen in aantocht.

En terwijl ik al rondkijkend richting kassa liep, viel mijn oog op een muizenval. Zomaar tussen de knopen en het klitteband. Tja, je moet 'm toch ergens kwijt.

Verderop zag ik een vrouw waarvan ik eerst dacht dat ze haar neus in het verband had. Toen ik beter keek, zag ik dat ze een bril met het prijskaartje er nog aan ophad. Het was een leesbril, want ze gebruikte 'm om het prijskaartje van een meisjesjurkje te lezen.

Echt Hema...

Zaterdag 18 Oktober 2008 at 5:55 pm | | Vier reacties

Lego!

Gisteren gingen de kleine mannen en ik naar Legoworld in Zwolle. En dat was een groot succes! Niet alleen zij, maar ook ik keek de ogen uit. Wat een bouwwerken! Ik sta er dan altijd weer versteld van hoe iemand dat zo bedacht heeft. Van Paleis Soestdijk, tot de Eifeltoren, maar ook basketballers zo groot als basketballers zijn compleet met sportkleding en bal (die laatste twee dingen waren dan weer niet van Lego).

collage_legoworld.jpg

Even klikken voor groter...

En tja, na alles bekeken te hebben, belandden we in de daar aanwezige Intertoys met alleen maar Lego. Heel veel Lego, in kleine maar ook hele grote dozen. En ze gaven ook nog eens 10% beurskorting. Nu had ik al bij voorbaat bedacht dat de jongens iets mochten uitzoeken. Iets kleins, want hé, het was nog geen Sinterklaas (alhoewel de beste man tot twee keer toe in Lego te bewonderen was) en er was ook niemand jarig.

Maar goed, toen wist ik nog niet dat ze zo'n spetterende aanbieding hadden. Van iets wat de jongens al zo héél lang willen (en wat ik ook wel heel leuk vind...), maar wat zo ongelooflijk duur is. En nu stond daar die enorme doos met daarin vier dozen, waarvan er eentje normaal al bijna net zo duur is als nu die hele enorme doos bijelkaar. En nu kreeg je er dus voor twee euro extra nog eens drie dozen bij.

Kijk en dan kan ik dat dus niet laten staan. Dus na even telefonisch overleg met manlief, besloten we dat Sinterklaas vroeg was dit jaar en sleepte ik een half uur later die enorme doos met Lego-trein op batterijen, een flink aantal verschillende wagons, een station én nog extra rails weer richting auto.

Je raadt natuurlijk al wat wij gistermiddag vanaf vier uur tot 's avonds zeven uur gedaan hebben?

lego.jpg

Vrijdag 17 Oktober 2008 at 1:12 pm | | Drie reacties

Waaaahhhh!!!

Kan iemand me dit uitleggen?

Natuurlijk alles okee in Firefox 3.0.3 (in combinatie met Vista)

ff303.jpg

Ook niets mis met Internet Explorer 7.0 (in combinatie met Vista)

ie70.jpg

En zelfs niets mis met IE 6.0 (op mijn virtual pc met Windows XP)

ie60.jpg

Maar dan belt manlief dat het er op zijn laptop (IE 6.0 en Windows XP) vreselijk uitziet...

ie60_manlief.jpg

Dus lieve bezoekers, wie browse't er nog meer met IE 6.0 en heeft het zelfde beeld als het laatste plaatje hierboven? Ik hoor graag van u!

Donderdag 16 Oktober 2008 at 8:35 pm | | Vijf reacties

Instelling

Vanavond stond ik voor het eerst de hele voetbaltraining in de regen. Wel met een paraplu natuurlijk. Maar de regen waaide er zo onderdoor. Dus na dat uurtje was ik blij dat ik samen met kleine man naar de kleedkamer kon.

En de jonge voetballertjes? Die hadden het nergens over. Da's de instelling!

Woensdag 15 Oktober 2008 at 8:52 pm | | Drie reacties

Roze

Het werd tijd voor een iets herfstiger/wintersere lay-out.

Nu heb ik deze niet helemaal zelf verzonnen, daarvoor ontbreekt me gewoon de tijd. Dus heb ik een Wordpress template omgebouwd voor Pivot X, met natuurlijk wel een eigen header en footer.

Er zijn nog wat heleboel dingen niet helemaal naar m'n zin compleet verkeerd, maar dat komt later nog wel vooral in dat stomme Internet Explorer 6.0. Dus meld het ook even als je nog rare dingen tegenkomt ik heb de oude maar weer even teruggezet...

Dinsdag 14 Oktober 2008 at 10:18 pm | | Eén reactie

Fred

Na die eerste keer in de bieb met kleine man ben ik weer helemaal in de greep van het boeken lenen. Ben er inmiddels (in die twee weken) al drie keer geweest. Ook om nieuwe voorleesboeken en zelfleesboeken voor de jongens te halen, maar ook met boeken voor mezelf.

En zo leende ik gistermiddag om half vijf 'Wat doen we met Fred?' van Tineke Beishuizen. Een schrijfster die ik eigenlijk alleen maar kende van de columns uit de Libelle die ik af en toe bij mijn moeder lees.

Inmiddels weet ik wat ze met Fred doen en hoe het boek afloopt. Zo'n twee uur geleden las ik de laatste bladzijde. Het is een heerlijk 'leest-lekker-weg-boek', met grappige zinsneden ("Een pannenlap haken is moeilijker", als het over sex gaat...) en toch ook nog een verrassend einde.

Zo, volgende!

Dinsdag 14 Oktober 2008 at 4:40 pm | | Geen reacties

Herfst

herfst_copy1.jpg

Vrijdag 10 Oktober 2008 at 4:21 pm | | Drie reacties

Hyper

Het was eigenlijk een hele rare dag vandaag. Ook een hele leuke én een hele drukke.

Zo werd ik vanmorgen eerst aangesproken door de locatieleidster van de school van de jongens. Of ik een advertentie in elkaar wilde draaien voor de drie openbare basisscholen hier in het dorp.

Toen ik eenmaal op 'kantoor' was en het al eerder geplande mailtje had gestuurd naar de directeuren van deze basisscholen of ze de schoolbrochure voor volgend schooljaar ook door mijn bedrijf in elkaar wilde laten draaien, kreeg ik daar nog geen half uur later een positief antwoord op. Mét gelijk nog twee nieuwe prijsaanvragen.

Ondertussen werkte ik aan drie offertes waarvoor ik al eerder aanvragen had gekregen en dacht ik na over de invulling van die opdrachten.

En toen kreeg ik ook nog een mailtje uit onverwachte hoek met een vraag over het bewerken van een logo.

Ben er nog een beetje hyper van...

Donderdag 09 Oktober 2008 at 9:51 pm | | Twee reacties

Achteroog

Soms vraag je je af hoe een kind op iets komt. Zo zaten we tussen de middag aan ons boterhammetje, toen kleine man plots vroeg: "Hebben juffen een oog aan de achterkant van hun hoofd?" Ik antwoordde dat dat inderdaad het geval is (ach, af en toe is het gewoon leuk om iets mee te spelen): "Da's makkelijk als de juf voor het bord staat. Kan ze altijd zien of er kinderen in de klas dingen doen die niet mogen," voegde ik eraan toe.

"Maar waarom heeft de juf dat dan nooit laten zien? En waar zit dat dan?" Hij was toch was sceptisch. "Hebben pappa en jij dat ook?" Ik knikte. "Hmm, waarom heb je dat nooit verteld? En kinderen, hebben die het ook?" Ik schudde mijn hoofd: "Nee, kinderen hebben dat niet."

"Oh," mengde mini-man zich in de conversatie, "je krijgt het pas als je pappa of mamma of juf of meester wordt!"

Woensdag 08 Oktober 2008 at 4:54 pm | | Eén reactie

Sponsor

Nog voordat kleine man officiëel op voetbal zat, had manlief al bedacht dat het natuurlijk hartstikke leuk (en misschien ook nog wel commercieel heel lucratief) zou zijn als mijn eenvrouwszaak zijn team zou sponsoren. En zo geschiedde.

Die negen mannen van de F-pupillen rennen nu elke zaterdag in 'mijn' shirts rond, met mijn persoonlijke favoriet: het hardroze keepersshirt. We moeten er alleen wel op letten dat de shirts niet te ver in de broekjes gestopt worden, anders zie je de bedrijfsnaam niet meer...

Maar goed, afgelopen zaterdag was dan de officiële uitreiking, compleet met bloemetje en zo'n minishirtje voor in de auto voor mij en een foto van het hele team, de leiders, trainers en de sponsor (ik dus). De foto gaat samen met een promotekstje van mijn hand naar de clubwebsite en naar de plaatselijke kranten.

Ik ben nu dus al de hele middag aan het bedenken wat ik in dat promotekstje moet zetten. Je weet natuurlijk nooit wat dit weer kan opleveren...

Dinsdag 07 Oktober 2008 at 1:17 pm | | Twee reacties

Pivot X

Heb de stap gewaagd en ben over naar de allernieuwste versie van Pivot; Pivot X. Het was even puzzelen met de lay-out en hij klopt nog niet helemaal, maar voorlopig vind ik het wel even best. Binnenkort toch maar weer eens een wat herfstiger/winterse lay-out in elkaar draaien.

Als er hier dus nog iets niet klopt, dan hoor ik het graag...

Vrijdag 03 Oktober 2008 at 2:17 pm | | Twee reacties