Kampioen!

Vanavond speelde manlief een inhaalvoetbalwedstrijd. En... werd kampioen!

Dinsdag 29 April 2008 at 11:26 pm | | Twee reacties

Spastisch

Heel spastisch hou ik het weerbericht in de gaten. En dan vooral dat vanaf woensdag. Woensdag gaan we namelijk heerlijk genieten op de camping ergens bij Ootmarsum. Om dan zondags weer huiswaarts te keren zonder caravan en die dan de donderdag daarop weer op te zoeken.

Ik ben er al achter dat weeronline.nl het positiefste bericht. Dus die vertrouw ik gewoon!

Maandag 28 April 2008 at 10:35 pm | | Twee reacties

Voetbal

Gisteravond was er een introductieavond voor aankomende voetballertjes. Kleine man raakte tot voor drie weken geleden zelden een bal aan, maar toen zijn vader hem over deze avond vertelde, toonde hij toch wel enige belangstelling. En hij begon te 'oefenen'. Gisteren kon hij eindelijk het grote veld op, met échte voetbalschoenen en een versgekocht trainingspak. Hij vond het geweldig, dus vanaf de start van het nieuwe seizoen hebben we twee voetballers in de familie...

Donderdag 24 April 2008 at 2:14 pm | | Vier reacties

Verstopt

Gisteren kwamen de jongens thuis met ieder een zelfgeknutseld moederdagcadeautje. Tenminste, ik neem aan dat het zelfgeknutseld is. Het was ingepakt, dus ik heb het niet kunnen bewonderen.

Nadat ik het uit hun tassen had gehaald, vroeg ik hen het ergens te verstoppen, want ik mocht het natuurlijk nog niet zien. Mini-man vertrok direct enthousiast naar boven om even later beneden te komen met de mededeling: "Mamma, ik heb het onder mijn bed verstopt!"

Woensdag 23 April 2008 at 11:55 am | | Vier reacties

Onder

Twee van de voordelen van eigen baas zijn:

1. besluiten om de bedrijfslunch lekker op een terrasje te nuttigen;
2. besluiten om de werkdag om 2 uur 's middags te laten eindigen om nog even van het mooie weer te kunnen genieten.

(De rest van het werk doen we wel als de zon al onder is...)

Dinsdag 22 April 2008 at 1:21 pm | | Eén reactie

Terug

Vanmiddag ga ik zo'n zeventien jaar terug in de tijd. Vanmiddag is er een reünie van mijn middelbare school.

Ik ga met twee vriendinnen, waarvan ik de één een aantal jaar niet gezien heb en de ander volgens mij zeker een jaar of twaalf, misschien zelfs wel langer.

Ben dus ten eerste al heel benieuwd hoe het met hun gaat en ten tweede wie we van de oude klas allemaal tegenkomen en wat er van hun geworden is.

Best spannend, zo'n reünie...

Zaterdag 19 April 2008 at 1:34 pm | | Twee reacties

Beterschap

Ik kom er gewoon niet aan toe. Echt, ik zit úren per dag achter (of voor, daar wil ik vanaf wezen) de pc en er zijn ook echt nog wel gebeurtenissen waarover ik een stukje kan schrijven, maar ik kom er gewoon niet aan toe. Websitevoorstelletje hier, flyerontwerpje daar, huisstijltje zus, logoaanpassinkje zo en tussendoor ook nog even een stageverslag nakijken. Zo'n eigen bedrijf gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar joh, mij hoor je niet klagen!

Dus mijn excuses voor het verwaarlozen van dit log. Ik beloof beterschap, maar garandeer niets...

Woensdag 16 April 2008 at 5:30 pm | | Vier reacties

Exemplaar

De kindjes die hier thuis komen spelen, zijn stuk voor stuk leuk en gezellig. De één wat verlegener, de ander wat drukker. Bij de één blijf ik wat meer in de buurt, bij de ander weet je dat het gewoon bij gezellig spelen blijft.

Maar nu hebben we een speciaal exemplaar. Ik blijf angstvallig in de buurt. En observeerde zojuist hoe hij zijn neus aan zijn (korte!) mouw afveegde. Terwijl ik mezelf afvroeg of ik daar wat van zou zeggen (je moet je tenslotte niet overal mee bemoeien), pakte hij het witte woonkussen dat achter hem lag bij een punt en wreef daarmee langs zijn neus! Mijn 'Hé!' was eruit voor ik het wist.

Het overgebleven snot zit nu in een tissue...

Donderdag 10 April 2008 at 4:29 pm | | Acht reacties

Sms'en

Had ik al verteld mijn stagiaire L. ook onze vaste oppas is? Dus het is niet geheel toevallig dat zij stage bij mij loopt. En nee, ze past onder werktijd niet op...

Net las ik onze smsjes van vanmiddag vijf uur tot zo'n half uurtje geleden nog even na. En vroeg me af welke baas/stagiaire zulke sms-conversaties hebben...

Ik: Hé muts! Nou hebben we het helemaal niet meer over die oppasdata gehad... Voor nu alleen even weten of je de 19e 's middags kan, dan kan ik afspreken met twee middelbare schoolvriendinnen... X

L:  Wie is hier nou de muts? :-p Maar de middelbare vriendinnen dus. Haha. 19e is goed hoor, fijne avond, niet té lang doorwerken hè! Liefs L.

Ik: Thanks! O ja... mijn geheugen hè, da's nogal een vergiet... Morgenochtend moet ik met de auto naar de garage. Geloof op het industrieterrein. Dus duurt wel even voordat ik lopend terug ben... Fijne avond en bis morgen!

L: O jee, als je maar niet overwerkt wordt! Uhm, bestaat dat wel? Anyway, wil je ook wel ff met fiets ophalen hoor! X

Ik: Oeh! Dat zou geweldig zijn! Dan zoek ik straks het adres even op en sms ik het je wel! Overwerkt? Ik? Haha...

Ik: Hoi! Ik loop morgen wel richting ...straat en dan bel ik wel. Denk dat dat makkelijker is i.p.v. dat we elkaar mislopen op het industrieterrein...

L. Wat een vertrouwen heb je in ons! Ik stap 8:40 op fiets en rij richting ...straat. En krijg vanzelf wel telefoon ;-) Wat een spel! Kga m'n band oppompen :-p Truste! X

Ik: Zoek de loper... Ofzo... En ja, ik wil niet op de velg zitten! ;-) Truste! X

Dinsdag 08 April 2008 at 10:36 pm | | Drie reacties

Erfelijk

Mini-man kreeg een trampoline voor zijn verjaardag. Dat was voor de beide mannen natuurlijk groot feest. En zodra het weer het enigszins toelaat, zijn ze erop te vinden.

Ik kan ze door het keukenraam precies in de gaten houden. En ja, dan hou ik ook af en toe m'n hart vast. Naast springen, is ook 'judoën' favoriet. En daarin doet de kleinste zeker niet onder voor de oudste. Die laatste ontworsteld zich niet zomaar uit de houdgreep van zijn broertje.

Samen liggen ze ook heel regelmatig in een deuk op die trampoline. En da's echt heel aanstekelijk, ware het niet dat dit ook te vaak tot gevolg heeft dat er eentje (of zoals net twee tegelijk) komt melden dat hij in zijn broek geplast heeft. "Het kwam ineens...", is dan het excuus.

Goh, zou het erfelijk zijn? Kan haast niet missen met een oma en een moeder die het in een lachstuip ook moeilijk konden/kunnen ophouden...

Maandag 07 April 2008 at 4:20 pm | | Drie reacties

Dansen

Bij sommige liedjes op de radio doe ik als vanzelf (meestal in mijn hoofd) de bijbehorende danspasjes. Zoals net, toen 'The way to your heart' van Soulsister op mijn online radio speelde. In mijn hoofd zetten mijn voeten de passen van de quick step; achter, achter, zij, sluit, voor, voor, zij, sluit.

Hoe vaak heb ik niet op dat liedje gedanst toen ik zeventien, achttien was en samen met vriendin en naamgenote op dansles zat.

Lang geleden dat ik gedanst heb. Jammer eigenlijk...

Woensdag 02 April 2008 at 8:58 pm | | Vijf reacties

Taart?

Dinsdag 01 April 2008 at 08:00 am | | Vijf reacties