Kinderlijke onschuld

Nu kleine man kan fietsen, fietsen we samen wat af. Hij netjes naast me, ik continu aanwijzingen roepend. "Hier gaan we zo links. Daar gaan we rechts. Aan de kant blijven! Even stoppen, want we gaan oversteken." Kleine man luistert goed en ik begin er steeds meer vertrouwen in te krijgen.

Vandaag fietsten we naar oma A. De weg naar de begraafplaats kan hij inmiddels wel dromen, want het is één van de favoriete routes. We zeiden oma even gedag en liepen toen weer terug naar de fiets. Kleine man rende nog even een rondje en stampte daar nogal bij. Omdat er nog andere mensen op de begraafplaats liepen en ik vind dat je daar rekening mee moet houden, maande ik hem om niet zo'n herrie te maken.

Zijn reactie - in al zijn kinderlijke onschuld - lokte bij mij toch een lach uit, hoe weemoedig ik ook altijd word op begraafplaatsen. "Maar mamma, die mensen worden toch niet wakker. Ze zijn overleden."

Dinsdag 26 Februari 2008 at 8:55 pm | | Acht reacties

Response

Terwijl ik als reclame alleen nog maar belettering op mijn auto heb, krijg ik toch telkens nieuwe aanvragen voor het ontwerpen van een website, een huisstijl of (zoals afgelopen donderdag zelfs twee keer) aanvragen voor het ontwerpen van een trouwkaart. Door mond-tot-mondreclame weten mensen me te vinden. En heel af en toe via Google, zoals die twee Filippijnse dames die een au pair-bemiddelingsbureau willen beginnen en daar dus ook een website voor nodig hebben.

Maar vandaag hebben stagiaire L. en ik een kleine vijftig brieven geprint, gevouwen en in enveloppen gestopt. Naar allerlei bedrijven hier in de omgeving, die nog geen website hebben. En dat wíj daar heel goed bij kunnen helpen.

Ben heel benieuwd naar de 'response rate'...

Maandag 25 Februari 2008 at 7:42 pm | | Vier reacties

Over uitslapen en K3

Vanochtend was kleine man (alweer) vrij van school. Die leerkrachten studeren wat af onder schooltijd... Maar dat gaf ons mooi de kans om eens lekker uit te slapen. Nou ja, kleine man zelf ging om zeven uur naar beneden en ik vond het om acht uur wel welletjes. Stagiaire L. zou tenslotte om negen uur voor de deur staan. Alleen mini-man nam het er van. Die ontwaakte om tien over negen uit een diepe slaap.

En vanmiddag gingen de mannen voor het eerst in hun leven naar de bioscoop. Ik had bedacht om naar Alvin & the Chipmunks te gaan, maar de heren gingen toch liever naar K3 & de Kattenprins. Mij best en dus keken we naar de belevenissen van Kristel, Kathleen en Karen. 

Het was een succes. Allebei de jongens vonden het geweldig en ik eigenlijk ook...

Woensdag 20 Februari 2008 at 10:24 pm | | Drie reacties

Consultatiebureau

Vanochtend werd kleine man door manlief naar school gebracht en togen mini-man en ik naar het consultatiebureau. Voor de laatste keer. Voor echt de allerlaatste keer liep ik vanochtend die altijd warme, want veel blote babies en kindjes, ruimte in. Voor de allerlaatste keer kleedde ik een zoon uit en legde ik de kleertjes op de daarvoor bestemde plank. Voor de allerlaatste keer slijmde ik net zolang totdat zoonlief op de weegschaal en daarna op de 'voetjes' onder de meetlat ging staan. Voor de allerlaatste keer besprak ik gewoonten en gedrag met de consultatiebureau-arts en voor de allerlaatste keer kreeg een kind van mij op die plek een prikje.

Sentimenteel? Ach nee, dat niet. Maar het is, net als met de laatste luier destijds, toch een raar idee.

Dinsdag 19 Februari 2008 at 7:20 pm | | Drie reacties

Naar

Vrijdagochtend werd ik gebeld door een medewerker van een drukkerij. Mijn stagiaire L. had een offerte en wat informatie opgevraagd. Omdat zij op dat moment niet aanwezig was, beantwoordde ik de paar vragen die hij had en zou hij voor de overige zaken maandag (dus vandaag) terugbellen.

Aan het einde van de ochtend ging de telefoon. Diezelfde drukkerij, zag ik op het display van de telefoon. Dus ik overhandigde die aan L. Op een gegeven moment hoorde ik haar "Oh, wat erg!" zeggen. Toen ze ophing, vertelde ze me waarom dat was.

Het is toch wel een heel naar en raar idee dat de man die je vrijdag nog aan de telefoon had, gisteravond in zijn slaap is overleden.

Maandag 18 Februari 2008 at 7:01 pm | | Vijf reacties

Pootjes

Vanavond aten we gebakken aardappeltjes, sla en kippenpootjes uit de oven. Manlief komt wat later, maar wil nog wel graag iets te eten als hij thuis komt. Dat leek me geen probleem. Er waren genoeg aardappeltjes en een stuk of zestien kippenpootjes. Gezien de eetlust die de kleine mannen normaal gesproken bij het avondeten tonen, zou manlief een ruim maal voorgezet krijgen.

Goed, ik ben dus net nog snel even naar de AH gehold. Om een karbonaadje te halen. De kippenpootjes gingen schoon op...

Donderdag 14 Februari 2008 at 7:09 pm | | Vier reacties

Fietsen

Het probleem met kleine man is, dat hij alleen iets wil leren als hij het eigenlijk al kan. Zo had hij zelden zin om te oefenen met fietsen zonder zijwieltjes. Tot afgelopen zondag en toen fietste hij (bij wijze van spreken) zo weg, zijn pappa er hardlopend naast om hem op te vangen als het mis mocht gaan.

En vandaag fietsten we samen een rondje dorp en haalden we daarna mini-man op van het kinderdagverblijf.

Dinsdag 12 Februari 2008 at 7:42 pm | | Zes reacties

Sop

Heerlijk hè, vandaag? Mini-man en ik hebben er echt van genoten, van het mooie weer. Terwijl kleine man op school zat (vanmorgen) en zich vermaakte op een partijtje (vanmiddag), waren wij vooral buiten. In het dorp, de was ophangen, de auto uitzuigen, de garage- en voordeur schoonmaken met water en sop. Vooral veel sop! Ik heb zelfs even een tuinstoel van zolder gehaald om in het zonnetje te zitten.

En net kreeg ik een potje met drie hyacinthen. Van een mevrouw die onze vierdehands driewieler kwam ophalen, die ik gratis had aangeboden op Marktplaats. Ja, vond ze, voor niks is ook zo voor niks.

Dus wat mij betreft mag de lente gewoon nu beginnen en dan direct door naar de zomer!

Vrijdag 08 Februari 2008 at 5:33 pm | | Twee reacties

Pannekoeken!


Klik voor groter. En ik weet nog steeds niet of het nou panne- of pannenkoeken is...
credits: Spicy Summer

Donderdag 07 Februari 2008 at 9:58 pm | | Eén reactie

Een, twee, ...

Nederlands blijft toch een lastige taal. Zo liep ik vanmorgen met mini-man van bijna vier even naar het dorp. Hoe we er precies op kwamen, weet ik niet eens meer. Maar we hadden het over de rangtelwoorden. "Eerste, tweede, driede...", was zijn logische conclusie. Toen ik dat verbeterde met 'derde', werd tellen ook ineens verwarrend. "Een, twee, derde..."

Woensdag 06 Februari 2008 at 8:50 pm | | Twee reacties

Ballenpret

Gistermiddag toog ik met de jongens naar een nieuw indoorspeelparadijs hier vlak in de buurt. Dat stond al een hele tijd op het programma, maar kwam er telkens niet van. Maar nu het zo dichtbij was, had ik geen excuses meer. En het was een groot succes.

Klimmen, klauteren, springen, glijden. Het kon er allemaal. Kleine man vond de 'rodelbaan' nog wel het meest 'vetcool'. Met een soort sleetje van een rollerbaan af. Kleine man hield het voornamelijk bij het springkussen en het ballenbad en dan moest mamma wel mee.

Zeker voor herhaling vatbaar en dan neem mamma een boekje mee en mag pappa klimmen en klauteren met de jongens...


Even klikken voor groter... En de scrapkit komt van: http://www.shabbyprincess.com/UrbanKiwi.asp

Maandag 04 Februari 2008 at 12:57 pm | | Drie reacties

Echt bedrijf

Het is echt te wauw! Mijn vier jaar oude pc was toch echt wel aan vervanging toe, zeker nu ik er meer dan fulltime op werk en graag veel programma's tegelijk open heb staan. Dus sinds gisteravond staat hier een supersnelle met lekker veel geheugen en een 20" tft-scherm.

De oude staat nu op het andere bureau. Helemaal klaar voor de stagiaire die hier maandag begint.

Ha, het begint hier wel op een echt bedrijf te lijken...

Zaterdag 02 Februari 2008 at 6:13 pm | | Vier reacties